Poprzedni temat «» Następny temat
PIWO. ANDROPAUZA. MICHEL MONTIGNAC. BMI. INDEKS ŻYWIENIOWY.
Autor Wiadomość
BenitaTANNER 
Nowy

Wiek: 37
Dołączyła: 31 Mar 2009
Posty: 8
Skąd: Warszawa
  Wysłany: 2010-04-27, 18:03   PIWO. ANDROPAUZA. MICHEL MONTIGNAC. BMI. INDEKS ŻYWIENIOWY.

__________________________________________________________________________________________________________________
INDEKS GLIKEMICZNY. DEZINFORMACJA. ♥♥♥♥♥

MM.4.
MOTTO: PSEUDO METODA, OPARTA NA MASIE POMYŁEK ORAZ BIOLOGICZNYM KŁAMSTWIE. :roll: *****

POLACY CHCĄ BYĆ SZCZUPLI I ZDROWI DLATEGO MÓWIĄ, DOŚĆ SZERZENIA NIEPRAWD I KŁAMSTW:
Ze strony piewców i propagatorów Tzw. Indeksu Glikemicznego.

DWA NIEZALEŻNE OŚRODKI DIABETOLOGICZNE:
Oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. Indeksie Glikemicznym, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu, zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u Polaków.

PO TYCH BADANIACH IDENTYFIKUJĄCYCH PRAWDZIWE OZNACZENIE:
Pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do Prokuratury, a następnie skierowana do Sądu. Po drobiazgowej i pełnej ocenie sądu nastąpi odpowiednia fala wniosków odszkodowawczych ze strony Polaków otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. Indeksu Glikemicznego, pełnego błędów merytorycznych i nieprawd biologicznych.

WG TEGO IG, TO PO CZEKOLADZIE 70% CACAO:
Się chudnie, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome oszustwo. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). Widać to wyraźnie.

PUENTA: INDEKS GLIKEMICZNY. TO BŁĘDY MERYTORYCZNE I NIEPRAWDY BIOLOGICZNE. :oops: *****

PRZYKŁAD 1:
Maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ryż biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ziemniaki, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: biologiczna nieprawda.

PRZYKŁAD 2:
Frytki; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) podnoszące poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący jakoby wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

ODPOWIEDŹ JEST OCZYWISTA, MARKETING I TOTALNA BZDURA:
Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne. Gołym okiem widać, że Ci specjaliści od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.

TZW. INDEKS GLIKEMICZNY, KTÓRYM TO POLACY SĄ OKŁAMYWANI:
Przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.

DLATEGO TEŻ PIEWCY TZW. IG CZUJĄC SIĘ ZDEMASKOWANYMI PROPAGATORAMI KŁAMSTW:
Swoje frustracje próbują niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z instytutu: IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową. Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza Policja sprawdzając stale IP komputerów.

NOTARIUSZ KOMPLETUJE TEŻ MATERIAŁY, POKAZUJĄCE PRÓBY DYSKREDYTACJI:
I oskarżania właścicielki instytutu i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy w Internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony instytutu: IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, także pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 3-cie wydanie publikacji. (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła Policja, a jest jasne i przygotowywane dla Sądu).

ZASADY, TEORIE I DZIESIĄTKI SPRZECZNYCH ZE SOBĄ TABEL:
Dotyczących tzw. Indeksu Glikemicznego, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na Ziemi. Należy piętnować nieuczciwość, celowe i stałe podawanie nieprawd czyli prostackie oszustwo. Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie Sądu. Musimy mieć świadomość Kto do nas o tym IG pisze; to anonimowi oszczercy kryjący się za swoją podłością.

PRZECIEŻ DO NICH NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do instytutu: IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani jakimkolwiek naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali (1970 / do chwili obecnej). Warto.

KAŻDY ZATEM, TAK JAK NASZA WYBITNA ARTYSTKA PANI URSZULA DUDZIAK:
W telewizji TVN poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU; oraz upiec sobie CHLEB TYPU KR-IRL, o którym Ona mówiła: Obywatel Świata, co oczywiste przecież.

KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA:
Wszystkie te składniki są niezbędne do tego, aby nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające komórki, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się komórek, czyli ich odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście składniki odżywcze, pobierane z pożywieniem.

CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. 8-) *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

MM.4.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

__________________________________________________________________________________________________________________
INDEKS GLIKEMICZNY. FIKCYJNE WSKAŹNIKI W TABELACH Z IG.

ZOBACZ PRZYKŁADY: :shock: ♥♥♥♥♥

RYŻ BIAŁY. ŻYCIOWA ENERGIA. *****
BH.240.
_: http://forum.wm.pl/viewtopic.php?f=186&t=30567


CZEKOLADA. 70% CACAO. *****
BH.210.
_: http://sandrarecho.pinger.pl/m/4490989


MARCHEWKA. ANTYOKSYDANT. *****
BH.223.
_: http://medycynabiologiach.../Marchewka.html


ZIEMNIAK. MORFOLOGIA. *****
BH.249.
_: www.far.org.pl/forum/view...id=36907#p36907


Biologia, medycyna.
MM.4./ + inne artykuły wg kolejności.

__________________________________________________________________________________________________________________
_________________
REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/8256460
  
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group